Mijn inpaklijst – een jaar backpacken in Australië

Wat neem je mee als je een jaar gaat backpacken in Australië? Ik vond dat zeker geen evidente vraag. Uiteindelijk ben je een jaar weg dus het is noodzakelijk om hier goed over na te denken. Je wilt niet té veel meesleuren, maar ook geen spijt hebben dat je iets niet meegenomen hebt. Ik ben van het principe dat je beter iets te weinig meeneemt omdat je ter plaatse (meestal) toch alles kunt kopen.

In dit artikel geef ik een overzicht van wat ik meeneem op mijn avontuur down under. 

Kledij

 • 2 lange broeken
 • 4 shorts
 • 1 trui, 1 hoodie, 1 dun truitje
 • Jeansjasje
 • 5 topjes
 • 3 T-shirts
 • 1 lange rok
 • 2 kleedjes
 • Zomer pyjama
 • Dunne sjaal
 • 10 x slips , 2 bh’s
 • 6 paar sokken
 • 2 bikini’s
 • Riem

Schoenen

 • Nikes
 • Loopschoenen
 • Slippers

Overig

 • Dagrugzak
 • Bril
 • Gsm + lader
 • Oordoppen (tot nu toe al heel belangrijk geweest)
 • Powerbank + lader
 • Gopro + lader + statief
 • Zonnebril
 • Selfiestick
 • Spel kaarten
 • Slaapmasker
 • Wereldstekker
 • Verdeelstekker
 • EHBO setje
 • Medicatie
 • Cijferslot
 • Bakje internetbankieren
 • Klein zakje met juwelen
 • Handtasje voor opzij

Toilet gerief

 • Mini deo
 • Tandenborstel, tandpasta
 • Haarborstel
 • Haarrekkers
 • Lippenbalsem
 • Shampoo & conditioner
 • Blok zeep (lijkt mij makkelijker)
 • Maandverbanden en tampons, nagelknipper, oorstokjes, scheermesjes, watjes, demake-up, pincet
 • Make-up: lippenstift, mascara, oogpotlood
 • Klein spiegeltje
 • 3 paar microvezel handdoeken (die nemen nauwelijks plaats in) van Decathlon: 1 extragrote voor op het strand, 1 grote om te douchen en 1 kleine
 • Laundrybag voor vuile kleren

Documenten

 • Kopiëen paspoort (hiervan heb ik ook kopieën in mijn mail)
 • Documenten verzekering, visum, vliegticket, reservatie eerste hostel
 • Internationaal rijbewijs
 • Pasfoto’s (kan altijd van pas komen)

Mijn voorlopige feedback

Pas achteraf zal ik een goede feedback kunnen geven, maar tot nu toe ben ik tevreden met mijn keuzes. Enkel een regenjas ontbreekt in mijn lijstje! Ik was ook van mening dat ik zonnecrème pas ter plaatse zou kopen. Uiteindelijk heb ik hier de Nivea 50+ gekocht, dit had ik evengoed vooraf al kunnen inpakken.

Rugzak

Qua backpack heb ik gekozen voor de Osprey 65 liter van AS Adventure. 65 liter is voor mij ideaal. Met een kleinere rugzak zou ik te weinig plaats hebben (respect als jij dit wel kan), maar een grotere lijkt mij dan weer té groot. Hoe groter je rugzak, hoe meer je geneigd bent om mee te nemen en hoe meer je moet meesleuren.

Ik ben heel blij dat ik naar de AS Adventure geweest ben. De verkoper heeft mij een degelijke uitleg gegeven. Ik heb mijn backpack zelfs in small moeten bestellen omdat ze dit niet in voorraad hadden. Als ik dit niet had geweten, had ik waarschijnlijk een backpack gekocht die te groot voor mij was. Ik neem ook een kleine rugzak van Dakine mee voor daguitstappen.

Packing cubes

Na lang twijfelen, omdat ze zeker niet goedkoop zijn, heb ik packing cubes van Eagle Creek gekocht. Dit zijn handige opbergzakken waarmee je je backpack kunt indelen. In plaats van een rommelige backpack, kun je alles onderverdelen in de packing cubes. Een zakje voor ondergoed, één voor shortjes,… zo hoef je niet altijd je backpack overhoop te halen als je iets wilt uithalen. De packing cubes zelf zijn heel licht van stof en nemen nauwelijks plaats in beslag. Ikwilmeerreizen heeft mij over de streep getrokken. Ik heb ze via hun site besteld en ze werden na een paar dagen al bezorgd.

Hoe inpakken?

Ik rol al mijn kleren op, zo nemen ze zo weinig mogelijk plaats in. Bekijk hier hoe je dit zo efficiënt mogelijk kan doen.

Ga jij zelf ook voor een tijdje backpacken? Lees hier welke voorbereidingen je vooraf kunt treffen. Contacteer mij gerust als je vragen hebt, ik help je met veel plezier verder!

4 Comments

 1. Ik ga eind november ook naar Australië voor hopelijk een jaar 🙂 Ik vroeg mij af: ben je blij met je inpaklijst of zou je nu andere dingen toevoegen of weglaten? Groetjes Iris

  1. Hey Iris, super dat je ook naar Australië gaat! Ik ben eigenlijk nog altijd blij met mijn inpaklijst.. heb zeker niets overbodig meegenomen. Wel heb ik nauwelijks warme kleren mee, het is niet overal mooi weer. Ik zou nog een goede softshell gekocht hebben (want dit is hier veel duurder). Maar uiteindelijk kun je hier nog iets extra kopen als dat nodig is 🙂 . Een goede afgesloten drinkfles meebrengen is ook altijd een goed idee. Tapwater is drinkbaar en gratis. Veel mensen vullen gewoon constant hun drinkfles bij. Binnenkort komt er nog een artikel online met items die je zéker moet meenemen als je gaat backpacken. Altijd welkom om je te abonneren voor als er een nieuw artikel uitkomt 😉 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close
%d bloggers liken dit: