“Vertel nog eens over al die avonturen die je beleeft!” krijg ik vaak te horen. Eerlijk? De afgelopen vijf weken bestonden vooral uit werken/eten/sporten/slapen. Na 4,5 maand rondreizen had ik daar nood aan. Wat heeft het mij goed gedaan. Ik voel mij weer volledig klaar voor het backpackersleven!

Ik werkte in de drukke bistro van een country hotel in Mount Isa, een mijnenstad in de outback van Australië. Ergens is het een tweede thuis geworden. Vooral mijn lieve Nepalese roommate zal ik missen!

Collega Pracha en ik in de outback van Australië

Mijn collega Pracha en ik

Morgen ben ik weer ‘back on track’. Geen 29 uur durende busrit deze keer. Ik ben ‘maar’ 13 uur onderweg naar Alice Springs, het Red Centre van Australië. Ik ben zo benieuwd! De omgeving van Alice Springs/Uluru heeft zo’n rijke historie door de aboriginals. Dit mocht zeker niet ontbreken tijdens mijn rondreis!

Tijd voor een vreugdedansje. Nu ga ik wél opnieuw avonturen beleven (en deze met jullie delen)! Samen met vriendin Soraya doe ik er een vijfdaagse kampeersafari. Zij is momenteel op rondreis met haar vriend en deze georganiseerde trip doen we samen. Ik kijk er enorm naar uit!

De route - van Mount Isa naar Alice Springs

Budget

Hoewel ik vooraf wist dat Australië heel duur is, besef je dat pas als je hier echt rondreist. Het is een ‘reality check’ als ik mijn bankrekening bekijk. Beter gezegd, ik vermijd dat liever 😉 . Nu moet ik iedere dollar omdraaien en zoveel mogelijk sparen. Zo weinig mogelijk geld uitgeven aan eten. Ik probeer creatief te zijn en voor de goedkoopste opties te kiezen. Transport en accommodatie zijn zo duur!

Verdere plannen

Genoeg geklaagd over geld. Waarom zeuren als je kunt doen waar je zin in hebt 😉 . Ik heb zulke leuke plannen in het vooruitzicht! Na de kampeertrip reis ik verder naar het noorden van Australië en daarna waarschijnlijk richting westkust. Ik zou er graag nog een maandje werken tussen proppen. In september/oktober komen mijn mama en Frank op bezoek voor 3 weken. Woehoew!

Na hun bezoek laat ik het dure Australië (voorlopig) achter mij. Azië, here I come! Ik ga 3 dagen naar Singapore en reis dan verder naar Bali. Daar wachten mijn drie vriendinnen Katrien, Lisa en Evi mij op. Ze zijn mij altijd al komen opzoeken toen ik in het buitenland werkte voor TUI. Van trouwe vriendinnen gesproken 😉 . We gaan samen 12 dagen Bali verkennen. Na deze vakantie gaan Lisa en Evi naar huis en ga ik nog een maandje rondreizen met Katrien in Vietnam.

Ik zie het je al denken… daarjuist zei ik nog dat ik moest sparen? Gelukkig is Azië véél goedkoper dan Australië! Mijn vliegtickets naar Singapore/Bali/Vietnam samen kosten al evenveel als mijn busreis morgen.

Veiligheid

Ik heb me in Australië nog nooit onveilig gevoeld. Toch word ik soms bang gemaakt door de lokale mensen. Ik wéét dat er horrorverhalen zijn (google ‘backpacker murderers’). Het is cliché, maar er kan overal iets gebeuren. Ik gebruik mijn gezond verstand en doe niets waar ik mij niet goed bij voel.

Ook al is het goedbedoeld, inwoners blijven mij soms schrik aanjagen! Van klanten in de bistro die me meermaals zeggen dat ik héél goed moet opletten in Alice Springs omdat dit de ‘murder capital’ is (dit is hun mening) tot iemand die mij 5 keer het Australische noodnummer laat herhalen.

Zojuist werd ik nog aangesproken in de supermarkt (ik word heel vaak aangesproken, ik heb blijkbaar een stempel ‘backpacker’ op mijn voorhoofd, bovendien zijn mensen heel nieuwsgierig en maken ze graag een praatje). Die man zei dat gezond verstand volgen niet genoeg is en dat één verkeerde keuze heel slechte gevolgen kan hebben. Hij noemde me wel ‘dapper’. Kwestie van mij totáál niet bang te maken 😉 . Nuja, even relativeren.

Tijd om die nieuwe avonturen te beleven! Laptop dicht, laatste spullen inpakken en ik ben ermee weg. Nieuwsgierig? Volg mij gerust via mijn stories op Instagram! Cheers mates!