Backpacker in Australië - selfie nemen met een kangoeroe

Als backpacker in Australië hebben we veel gemeenschappelijk. Ook al doe je zo je best om aan familie en vrienden je leventje uit te leggen, ze kunnen zich niet inbeelden hoe het écht is. Sommige dingen zal alleen een andere backpacker in Australië begrijpen. Alleen reizen schept ook al een band 😉 . Dit zijn 13 dingen die elke backpacker in Australië herkent!

1     Na een paar weken kijk je al niet meer op als je een kangoeroe ziet

De eerste keer dat je een kangoeroe ziet is het van ‘waah’ en ‘ooh’ en ‘zo schattig’! Na de 100ste keer kijk je nauwelijks nog op.

2     Je bent niet meer enthousiast voor free breakfast

Free breakfast in een hostel is al lang niet iets waar je enthousiast voor hoeft te zijn. Cornflakes en boterhammen met confituur/pindakaas/boter. Got it. Soms ook Vegemite, maar de backpackers die ik ken en graag Vegemite eten kan ik op één hand tellen 😉 .

Oh, sommige hostels bieden gratis pannenkoeken aan. Dus toch een klein beetje enthousiasme 🙂 .

3     Slapen in een tweepersoonsbed is een luxe

Na maandenlang in die stapelbedden, voelt een gewoon bed aan als een luxe. Laat staan een tweepersoonsbed! Heaven!

4     Vers gewassen kledij apprecieer je dubbel zo hard

Iets dat zo alledaags lijkt, maar dat je dubbel zo hard apprecieert tijdens het backpacken. Het was trouwens hoog tijd om je kledij te wassen, je had geen vers ondergoed meer.

5     Je enig schoeisel zijn teenslippers en sneakers

Voor de vrouwen onder ons: hoe voelt het alweer om op pumps te lopen?

6     Goed werkende (gratis) wifi is niet vanzelfsprekend

Australië mag dan een westers land zijn, de wifi is dat niet. Als je geluk hebt, werkt de gratis wifi in de hostel. Als je al gratis wifi hebt. Frustrerend, right?

7     De enige plaatsen waar je écht alleen bent is op het toilet en in de douche

En dan nog. Als je op het toilet zit, zit er links en rechts van jou nog iemand. Laten we ons bed dan maar afbakenen met een handdoek om ‘alleen’ te zijn.

8     Reizen naar de volgende plaats doe je met je backpack op de rug, je dagrugzak op de buik en een (koelings)zak met eten in de hand

En het is altijd proppen om alles weer netjes in je backpack te krijgen.

9     Je mist normale handdoeken

Die microvezel handdoeken drogen niet deftig af, maar nemen tenminste nauwelijks plaats in. Toch hunker je naar een normale handdoek!

10     Je bent in het verhaal van de dropbears getrapt

En je hebt minstens 1 iemand anders dit verhaal ook wijsgemaakt. Ken je de dropbear nog niet? Let maar op want hij is heel gevaarlijk 😉 !

11     Melbourne of Sydney: een eindeloze discussie

Iedereen heeft zijn eigen argumenten waarom de ene stad leuker is dan de andere. Toch heb ik het gevoel dat Melbourne de favoriet is…

12     Backpacker in Australië: vier uur rijden stelt niets voor

Hoezo, een uur rijden in België of Nederland is lang? In Australië stelt dat niets voor. Vier uur rijden naar de dichtstbijzijnde stad is normaal. Tien uur in de auto? Check. Twintig uur op de bus? Been there, done that. Als je met de bus ergens naar toe reist, hoop je telkens dat je een tweezit voor jezelf kunt bemachtigen!

13     Waar heb je de zak met eten in de frigo van de hostel gezet?

Of heeft iemand mijn zak met eten weer verplaatst? Grrr… mijn fles melk is omgevallen! Bloody backpackers… 😉