Wow, ben ik écht in Australië? Het dringt maar af en toe tot mij door…

Maandagochtend ben ik, na 2 eindeloze lange vluchten, aangekomen in Sydney. De 12 uur overstaptijd in Bangkok was trouwens iets lastiger dan gedacht. Ik was zo moe (het was overdag in Bangkok, maar nacht in België) en de hitte was ondraaglijk. Thaise massage kan trouwens heel pijnlijk zijn… 😉 .

Toen ik zat te wachten op de luchthaven van Bangkok voor mijn tweede vlucht, heb ik een meisje leren kennen die ook in dezelfde hostel verblijft. Wat een toeval! Ik had dus direct al iemand om mee op te trekken. Toch voelt het raar als je hier aankomt. Je bent de hele tijd omgeven door mensen, maar niets is vertrouwd. Je bent uiteindelijk op jezelf aangewezen.

Vandaag is het mijn tweede dag en ik heb al leuke dingen gedaan. Ik ben nog nooit alleen geweest. Gisteren heb ik een city tour gedaan door Sydney, georganiseerd door de hostel. Leuk om de stad te leren kennen en te socializen! De stad bevalt mij echt. Het is zo levendig, het is (momenteel) lekker warm en zo leuk om rond te wandelen. Zo ben ik bijvoorbeeld al langs Opera house, Harbour Bridge, Hyde Park, Botanical Gardens, Chinatown,… geweest. Gisterenavond was er gratis pizza in hostel, dus dat was goed voor het budget 🙂 .

Vandaag had ik met Emma (het Nederlands meisje) en Keren (Israëlisch meisje) afgesproken om naar het strand te gaan. Na lang zoeken hebben we de ferry genomen naar Manly beach. Helaas was het frisser en bewolkt, dus zijn we na een half uurtje terug gegaan.

Morgen staat de Bondi to Coogee walk op de planning, schijnt prachtig te zijn!

Ik heb duidelijk nog niets spectaculairs meegemaakt, maar ik heb zin in om écht aan de trip te beginnen en de oostkust af te reizen. Hier in Sydney zal ik beslissen op welke manier ik dit zal doen (met de bus, camper huren,…).

Zo, dat was alvast even een korte update. See you soon!!