Dat het tijd was voor verandering, werd duidelijk na mijn laatste post over reismoeheid.

Ik ben met mijn gat in de boter gevallen. Momenteel zit ik in mijn eigen kamer en verblijf ik bij een koppel thuis. Ver weg van de typische backpacker hostels! Omdat ik wilde besparen, besloot ik om vrijwilligerswerk te doen via Help X. Dit is een website waarop je een host kunt zoeken. In ruil voor een viertal uur werk per dag krijg je gratis eten en accommodatie. Daardoor heb ik deze week bijna geen cent uitgegeven!

Morning tea… mmm! Sinds dat mijn lieve host in een rolstoel zit, wilt ze helaas niet meer op de foto.

Ik ben in een klein dorpje onder Brisbane terecht gekomen. Écht werken doe ik niet. De vrouw zit in een rolstoel en wilt vooral gezelschap. Opruimen, een beetje schoonmaken, een wandeling maken… en véél praten. Nu besef ik pas hoeveel ik met mijn gsm bezig ben. Als je andere backpackers leert kennen, zit iedereen de helft van de tijd op zijn telefoon. Nu gaat dat niet. Deze vrouw is grotendeels blind. Ik kan toch moeilijk naast haar zitten en de hele tijd op mijn gsm tokkelen? We praten de hele dag door! Ze is één van de liefste en vrijgevige mensen die ik al ontmoet heb. Ook al heeft ze het niet breed.

Natuurlijk verlaat ik mijn comfortzone. Het doet een beetje raar om in een vreemd huis te wonen en doen alsof je ‘thuis’ bent. Maar het gaat me goed af 😉 . Ik leer haar buren, verzorgers en vrienden kennen. Zulke lieve mensen!

Soms gaan we op uitstap met de auto en voel ik me zó verantwoordelijk. Ik heb nog nooit iemand in de auto gedragen, in een rolstoel gezet,… Bovendien rijden ze hier links, dat is ook een serieuze aanpassing!

Ook al zou ze graag hebben dat ik blijf, mijn doel is nog altijd om een paar maand te werken en geld te verdienen. Binnen een paar dagen vertrek ik naar de Outback en ga ik in een hotel/pub werken. Na een 29 uur durende busrit kom ik aan in de mijnenstad Mount Isa. Heel lokaal en opnieuw een risico. Maar het is niet omdat ik één slechte werkervaring heb meegemaakt dat ze allemaal zo zullen zijn. Ik ben heel benieuwd en heb er zin in!

Bij mijn volgende post zal ik waarschijnlijk in de Outback zijn en geen wifi hebben. Maar we zien wel… mijn plannen veranderen namelijk vaak last-minute 😉 .