Eerder schreef ik al over mijn complete paklijst voor een jaar backpacken (in Australië). Maar er zijn bepaalde items die het leven als backpacker ietsje comfortabeler maken. Bij onderstaande handige backpack spullen heb ik al meerdere keren gedacht ‘gelukkig dat ik dit bijheb’. Ik zou niet meer zonder kunnen. Ofdat je nu in Australië bent of op een andere prachtige plaats op deze wereld… 

Deze 7 handige backpack spullen maken dat backpackers leventje nét iets makkelijker!

1.   Packing cubes

Opbergzakken zijn ideaal om een overzicht te houden in je backpack. Ik heb een tijdlang getwijfeld tussen verschillende packing cubes, maar heb toch die van Eagle Creek gekocht. Ze zijn zeker niet goedkoop, maar ze zijn hun geld waard. De kwaliteit is super en de zakjes nemen nauwelijks plaats in. Ook handig is dat je ze in verschillende kleuren kunt kopen. Zo heb je bijvoorbeeld een groen zakje voor T-shirts, een blauw zakje voor shorts… 

Je kunt ook opbergzakken in de Decathlon, AS Adventure of zelfs Ikea kopen. Ik vond deze te veel plaats innemen doordat ze vaak een zwaardere stof en vaste vorm hebben.

2.   Microvezel handdoeken

Microvezel handdoeken zijn handige backpack spullen

Als backpackers willen we zo licht en compact mogelijk reizen. Microvezel handdoeken zijn dé oplossing. Toegegeven, zo aangenaam is het niet bij het afdrogen (je voelt je precies niet helemaal droog), maar ze nemen heel weinig plaats in. Ik heb in de Decathlon 3 handdoeken gekocht in 3 verschillende formaten.

3.   Oordoppen

Mijn redding langs de oostkust van Australië. Als je in een party hostel slaapt (of in een kamer met luidruchtige/snurkende mensen), is dit een must. Vaak klagen mede backpackers dat ze niet kunnens lapen door het lawaai. Bespaar je die slapeloze nachten en wees een beetje lief voor jezelf 😉 . Oordoppen kunnen in het begin wat onwennig aanvoelen, maar na een tijdje kom je ze gewoon. Je kunt ze bij de supermarkt of apotheker halen. Soms worden ze gratis aangeboden bij de receptie van de hostel.

4.   Wereldstekker + verdeelstekker

Wereldstekker en verdeelstekker

Aan een wereldstekker had je waarschijnlijk al gedacht. Maar wist je dat een (kleine) verdeelstekker ook heel handig is? In de gedeelde kamers moet je al geluk hebben om een stopcontact te bemachtigen. Met één heb je vaak niet genoeg. Denk maar aan je laptop, e-reader, powerbank… Een verdeelstekker is ideaal (en je maakt er vrienden mee). 

5.   Toilettas met haakje

Dit is één van de meest handige backpack spullen ever! Ik ben zo blij dat ik dit heb aangeschaft. In de gedeelde badkamers heb je vaak niet genoeg plaats om je toilettas deftig ergens neer te zetten. Met als gevolg dat je je toilettas op een kletsnatte, vuile lavabo zet en die er vervolgens weer afdondert. Haakjes zijn er meestal wel genoeg. Perfect om je toilettas aan te hangen. De mijne komt van de Decathlon, is verdeeld in verschillende vakjes en kan ik helemaal openritsen.

6.   Stevige teenslippers

Al maanden loop ik bijna iedere dag op dezelfde teenslippers. Meer heb je vaak niet nodig. Ik heb goede Ipanemas gekocht. Ik zou niet weten wat ik er zonder zou moeten doen! 

7.   Slotje

Ook een slotje is onmisbaar. Voor je backpack/valies, kluis in de kamer,… Ik geef de voorkeur aan een cijferslot aangezien ik altijd het sleuteltje verlies. Twee slotjes vind ik ideaal, soms gebruik ik ze alle twee tegelijkertijd (vb. één voor de kluis in de kamer, één voor een kastje met eten in de hostelkeuken).

Heb jij ook handige backpack spullen waar jij echt niet zonder kunt? We kunnen er maar wijzer van worden. Laat gerust een reactie na 🙂 !

PS: Deze post is niet gesponsord. Dat ik fan ben van Decathlon, is luiter toeval 😉 .