Over Elke

travelke

27 jaar, goedlachs, een beetje goedgelovig, meestal goedgehumeurd en een travel addict in hart en nieren. Aangename kennismaking!

Ik, Elke, had na 3 jaar als reisleidster in het buitenland mij alweer volledig gesetteld in het Belgenlandje. Ik huurde een appartement, werkte in een reiskantoor en was van plan ‘om nu echt een leven op te bouwen’. Maar af en toe op vakantie gaan was precies niet genoeg om mijn reishonger te stillen.

Na een paar weken van twijfel, nam ik die belangrijke beslissing. Mijn job als reisagente werd opgezegd. Ook het huurcontract werd stopgezet. Eind januari 2018 liet ik mijn thuishaven achter mij en vertrok ik met het Working Holiday Visum naar Australië. Met als doel om er een jaar rond te reizen.  Australië is ongelooflijk mooi, maar ook duur. Vandaar dat ik intussen af en toe werk om de reis te bekostigen.

Vooraf had ik niets gepland. Enkel mijn heenvlucht en de eerste vier nachten waren geboekt. Van avontuur gesproken 😉 .

Hoewel ik intussen al zoveel plaatsen kan afvinken van mijn bucket list, wordt deze alsmaar langer. Ik hoop nog een aantal landen in Azië mee te pikken vooraleer ik naar huis ga. Of wie weet hou ik het al vroeger voor bekeken? Ik leg mezelf alvast geen verplichtingen op.

Omdat reizen & schrijven mijn twee passies zijn, hou ik een reisdagboek bij. Door eerlijk te schrijven over mijn avonturen, hoop ik anderen te inspireren. En wie weet dat laatste duwtje in de rug te geven om die grote (solo)reis te maken. Ik geef zoveel mogelijk tips mee die ik door mijn ervaringen heb opgestoken.

Zo vind je al wat posts over bestemmingen die ik net voor mijn vertrek naar Australië bezocht heb.
Watch out… er komt nog heel wat bij 🙂 !

Top