2017 was voor mij een recordjaar qua reizen. Dat klinkt een beetje verwend, niet? Soms schaamde ik mij zelfs tegenover vrienden als ik moest toegeven dat ik alwéér een reisje gepland had. Ik hoef geen verantwoording af te leggen, maar toch doe ik het. Iedereen heeft gewoon zijn eigen prioriteiten. Momenteel heb ik geen lief waarmee ik rekening moet houden. Geen lening die iedere maand moet worden afbetaald. Dit jaar heb ik gedaan waar ik zin in had 🙂 .

Dankzij mijn job als reisagente en veel opzoek- en vergelijkwerk ben ik erin geslaagd om budgetvriendelijk op vakantie te gaan. Van een mooi hotel in Lissabon tot een simpele Airbnb in Malaga.

Ik heb ontdekt dat citytrips leuk zijn en dat oordoppen in een hostel een must is. Het begrip ‘warmte’ in Dubai is een understatement en een kakkerlak doden met haarspray is moeilijker dan gedacht. En ik voel mij ongemakkelijk in een chique hotel in Marokko.

JANUARI: EEN GLIMP VAN LISSABON

Lissabon was mijn eerste en laatste bestemming dit jaar. Januari was eerder een blitsbezoek (we waren er van vrijdag tem zondag) en ik heb toen vooral één ding goed onthouden: in Lissabon kun je goed feesten. Vriendin Wilvie lag ziek in bed en pushte mij om toch mee te gaan met de kroegentocht van de hostel. Wat achteraf superleuk bleek te zijn. Ik heb mij enorm geamuseerd en veel mensen leren kennen. Blijkt dat je in Lissabon tot in de vroege uurtjes kunt uitgaan!

FEBRUARI: KOFFIE IN MALAGA

Raar maar waar, vriendin Siel heeft mij (eindelijk) koffie leren drinken! Neem dit met een korreltje zout (of suiker), want voorlopig hou ik het op de latte caramel van de Starbucks. Ik hoor de trouwe koffiedrinkers al protesteren met ‘dit is geen echte koffie’. Wel, voor mij is het al een kleine overwinning op zich!

Malaga is, naast Lissabon, één van mijn favoriete steden geworden. Een tapasbar op elke hoek van de straat (waar we gewoon dezelfde tapas bestelden zoals de tafel naast ons, het zag er allemaal zo lekker uit), een authentieke kleine Airbnb in het midden van de stad, meerijden met een Spanjaard die de hele tijd carnavalsliedjes zingt… Malaga heeft mij bekoord, maar we hebben ook steden dichtbij bezocht. In Sevilla leerden we 2 meisjes uit New York kennen en ook Granada vond ik super.

MAART: STUDIEREIS IN GRAN CANARIA

Ik was dolblij toen ik op studiereis mocht naar Gran Canaria. Naast de eindeloze hotelbezoeken was er af en toe tijd voor ontspanning. Spoiler: voor bovenstaande foto ben ik als enige voor 20 minuten in dat ijskoud zwembad gedoken. Ik moést en zou gezwommen hebben op studiereis!

APRIL: ROADTRIP IN TENERIFE

Onflatterend met haar voor mijn gezicht – het bewijst hoe koud en winderig het was op de Teide

Wat heb ik genoten van deze vakantie! We huurden een week lang een auto en hebben zo de mooiste plaatsen van het eiland verkend. Naast massatoerisme heeft Tenerife veel te bieden. Ik vond vooral de vulkaan de Teide prachtig, precies alsof je je op Mars waant. De wandeling door de Masca kloof was ook één van mijn hoogtepunten.

MEI: PARTY IN BOEKAREST

Op weg naar Boekarest – zoek de bruid!

Ik ben daar weer met mijn feestgedrag. Een vriendin trouwde in 2017 en ik had de eer om haar vrijgezellenfeest mee te organiseren. Ze is net als ik een reisfanaat, dus het was logisch dat we haar vrijgezellen in het buitenland zouden vieren. De centjes waren beperkt, Las Vegas was dus helaas geen optie 😉 .

Wat blijkt… Boekarest is dé place to be! Wat een party bestemming!

SEPTEMBER: VERRASSING, WE GAAN NAAR PRAAG!

De karelsbrug

Vriendin Lisa en ik verkondigen het al jaren: ooit trekken we naar de luchthaven met onze rugzak en beslissen we daar waar we naartoe gaan. Bij nader inzien is dat niet zo praktisch. We besloten om het iets anders en meer georganiseerd aan te pakken: we boekten via sprs.me een broke citytrip. Twee uur voor de vlucht krasten we onze code, gaven die in via een speciale link en voilà, onze bestemming werd onthuld: Praag!

Wat mij vooral bijgebleven is, is het overbevolkte maar gezellige oude centrum, de flinke klim naar de Petrin heuvel, het proeven van de vreemde afschuwelijke absinth en een pedalo huren om zo te genieten van het zonnetje op de rivier Moldau. 

De hemelse trdelnik mag ook niet ontbreken: gegrild deeg op een rol gevuld met ijs. Iedere toerist is er zot van. Het is oorspronkelijk van Hongaarse afkomst en totaal niet typisch, maar het is overheerlijk dus who cares.

OKTOBER: SKYDIVEN IN DUBAI

Je hebt het misschien al gelezen op mijn blog, skydiven in Dubai vond ik fantastisch. Nooit gedacht dat ik uit een vliegtuig zou springen, maar ‘knop omdraaien en gewoon doen’ is hier zeker van toepassing. Wat een kick!  Dubai zelf is ook een enorme aanrader en hoeft helemaal niet duur te zijn.

NOVEMBER: LUI ZIJN IN MARRAKECH

Een all-inclusive vakantie doe ik zelden en deze keer voelde ik me er niet zo goed bij. Versta me niet verkeerd, de reis was zalig. Het was super om met mijn 2 goede vriendinnen nog eens een weekje samen te zijn vooraleer ik een jaar naar Australië ga. Maar ik voelde me een beetje decadent en niet op mijn plaats. Het is zo oneerlijk dat ik als ‘rijke’ westerling mij laat bedienen in een chique hotel. Als je buiten het hotel gaat word je direct geconfronteerd met de bevolking die het met veel minder moet doen en ik voelde me daar wat ongemakkelijk bij.

NOVEMBER: LISSABON (AGAIN)

Je leest het goed, ik ben dit jaar tweemaal in Lissabon geweest. Waarom ik de stad zo geweldig vind, lees je hier. Als ik een paar tips mag geven: huur een scooter en rijd langs de kust, ga eten in een typisch restaurant met fado-muziek en doe comfortabele schoenen aan om de stad al wandelend te ontdekken!

Mijn minder leuke herinneringen

Verwacht je niet aan spectaculaire tegenslagen. Ik heb (gelukkig) geen bijna-doodervaring meegemaakt, ben niet in aanraking gekomen met een natuurramp en ook niets anders beangstigends.

Natuurlijk gebeurt het wel eens dat er een minder fijn moment is. Bij de onderstaande voorbeelden zijn er een aantal vloekwoorden gevloeid. Gelukkig kunnen we achteraf snel relativeren 😉 .

  • Oeps, vriendin Katrien was haar rugzak met portefeuille, gsm en andere belangrijke spullen een volledige week kwijt in Tenerife. Lichte paniek…
  • Ons achterwerk is (tegen onze zin) met heel wat losse handjes in aanraking gekomen in Marrakech.
  • Na een uur wandelen in Dubai kwamen we bezweet aan bij de discotheek waar we een feestje wilden bouwen (met alcohol!). We werden vriendelijk geweigerd. Hoewel we mooi gekleed waren, mochten we enkel binnen als we schoenen met een hak aan hadden. Seriously? 

Wat heeft 2018 in petto voor mij?

Je kan er niet omheen op mijn blog. Op 20 januari vertrek ik met een bang hartje, helemaal alleen (wat een zelfmedelijden) naar de andere kant van de wereld. Australië it is! Ik ga er een jaar rondreizen en intussen af en toe werken om de reis te bekostigen. Andere bestemmingen zoals Nieuw-Zeeland en de Fiji eilanden staan ook op mijn bucketlist. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte via mijn reisdagboek.

En jij?

Heb jij al reisplannen voor 2018?  En welke vakantie(s) heb jij in 2017 gemaakt? Ik lees het graag! Wie weet doe ik ook wat inspiratie op 🙂 !