Waarom je niet jaloers hoeft te zijn op mij

“Een travelblog is het soort blog dat je best niet opzoekt tijdens de werkuren, omdat elke foto waar een palmboom op staat je het gevoel geeft dat het elders beter is.”

Ik was net ‘Het blogboek’ van Kelly Deriemaker aan het lezen en sindsdien spookt dat ene zinnetje door mijn hoofd.

Is mijn blog ook zo? Kwijlen jullie ook een zwembadje vol bij het lezen van mijn posts? Bij het zien van mijn foto’s, poserend met een heerlijke cocktail in een tropische bar? Aan één van de mooiste stranden van Australië? Met bijhorende zonsondergang?

Af en toe hoor ik dat er iemand mij benijdt. Omdat ik zoveel reis, doe waar ik zin in heb en het ‘lef’ heb om voor een jaar naar de andere kant van de wereld te reizen. Dat vind ik zó raar om te horen. Ik ben helemaal niet iemand waar je jaloers op moet zijn.

Je kan het zelf ook

Als iemand tegen mij zegt ‘ik zou dat ook graag willen doen, MAAR… *verzint één of ander excuus*’ , denk ik altijd hetzelfde. Jij kunt dit toch ook doen? Dat laatste woord is ineens de sleutel van alles. DOE het gewoon. Ik garandeer je dat de ervaring die je opdoet onbetaalbaar is. Je moet er wel wat voor over hebben. Ik heb mijn job opgezegd en het huurcontract van mijn appartement stopgezet. Als ik terug ga naar België zal ik quasi van nul moeten beginnen. Wat ik als een leuke uitdaging zie.

Natuurlijk is het ene excuus wat ingewikkelder dan het andere. Vorig jaar kwam ik iemand tegen die ook graag op ‘working holiday’ wilde naar Australië. Zijn ‘excuus’ was dat hij net een huis had gekocht. Guess what, ik heb hier iemand leren kennen die ook een huis heeft gekocht en nu voor een jaar in Australië is. Een gezin met drie kinderen is net een jaar op wereldreis geweest. Ja, ik laat het simpel lijken. Maar alles is mogelijk. Zolang je er maar voor gaat.

Geld = geen excuus

Een ex van mij heeft ooit gezegd dat ‘reizen geldverspilling is’. Je kunt je wel inbeelden dat die relatie niet lang heeft geduurd 😉 . Als geld een excuus is om niet te reizen, zal ik bij deze die onzin even de kop indrukken. Het gaat allemaal over creatief zijn. Voordat ik naar Australië kwam, heb ik drie jaar gewerkt voor TUI als reisleidster. Zo heb ik avonturen in Turkije, Spanje, Griekenland en Mexico mogen beleven. Werken en reizen tegelijkertijd. 

Of op mijn achttiende, toen ik doorhad dat ik graag reisde maar nog niet té ver wilde gaan, heb ik eens drie weken als animator gewerkt voor Intersoc in Zwitserland. Drie weken als vrijwilliger, omgeven door prachtige bergen en meren. Je houdt er een nieuwe vriendenbende en een onvergetelijke ervaring aan over. En je bent geen centjes kwijt.

Of wil je een kort, goedkoop reisje maken? Vorig jaar ben ik met een vriendin op citytrip naar Lissabon geweest voor 100 euro. Inclusief vlucht, hostel én zelfs een hotel aan de luchthaven van Charleroi. Zoeken, vergelijken en wat inboeten op comfort.

Roze wolk

Ik leef hier niet altijd op een roze wolk. Zoals dat in België ook niet het geval is. Ik leef niet het perfecte leventje. Ook ik ben soms boos, verdrietig en teleurgesteld. Ok, dan ben ik wel omgeven door palmbomen, een tropische 25 graden en straks kan ik zelfs een terrasje doen. Maar een warme chocomelk in een tearoom heeft ook zijn charmes.

Ik ben ook jaloers

Soms ben ik ook jaloers op vriendinnen. Ze hebben het precies allemaal voor elkaar. Een knappe man, een schattige baby en een mooie woning. Huisje, tuintje, kindje. Terwijl ik niets van dat alles heb. Misschien zijn zij op hun beurt ook wel eens jaloers op mij. Het gras is altijd groener aan de overkant.

Als ik erover nadenk, zou ik niet willen ruilen. Ik heb hier nu voor gekozen en ben blij met mijn keuze. Terwijl die nesteldrang wel ergens in mij sluimert. Als dat gevoel sterker wordt, dan zal ik daarvoor gaan. Dan zal ik dat ook DOEN. Maar dat kan later nog.

Eerst een beetje reizen. Genieten van wat ik wél heb. Momenteel is dat surfen, roadtrippen, goedkope wijn drinken, weglopen van slangen, relaxen aan een wondermooi strand, kajakken, koala’s spotten, lachen met zatte Engelsen, raften, selfies nemen met kangoeroes, skydiven en nog zoveel meer.

Onthou vooral: jij kunt het ook. Of dat je nu een jaar naar Australië wilt of zit te dromen over een weekendje Lissabon zonder kindjes. Bij deze geef ik je een virtuele schop onder de kont. DOEN!

10 Comments

 1. woaw , prachtig
  het te korte leventje nu ,wordt beperkt door politiek ,banken ,
  controluijers 😂 verseeekersmaatschapijn !
  waar iedereen op jaagd verlangt , geld ??? ja tis luxe eeeeee ?
  moa wat als ge ge uw geest niet kan vereenigen met uw ZIEL ,
  ge ziet ntoffe , ( moa twist da oal eee )
  uiteindelijk werkt iedereen zichzelf te pletter voor. FREEDOM ???
  wanneeee???????
  sitaat soraya , do more what makes you happy❤️❤️❤️
  ( der staan nog minstens 100 landen op mijn boeketje lijst ,kzal moeten kiezen 😰😰

  1. ben eigenlijk nog nooit op vakantie geweest ,
   altijd op ondekkings reis , to see ,and FEEL more
   onszelf op ons nr ,( status ) plaatsen is altijd een chocccc
   maar als je ziet en meevoeld met bv child on smokey moutians
   veranderd er iets in jouw geest
   tis is our world for a short time ,exept ALL and be happy

   geert

 2. Supergoed geschreven! Ik zou ook wel graag willen wat jij doet, maar aan de andere kant wil ik ook graag hier blijven en een gezin starten. Ik wil zoveel. Ik kan ook op veel verschillende mensen jaloers zijn haha. Het gras is inderdaad altijd groener aan de overkant!
  Wel gaaf hoor Australië. Vroeger was het mijn droom on te emigreren naar Sydney, maar toen kwam ik mijn huidige man tegen en werden mijn dromen ineens heel anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Close
%d bloggers liken dit: