Wanneer je het even niet meer weet

Wanneer je het even niet meer weet

Dat gevoel wanneer je met een luxeprobleem zit en het wat verwend en beschamend aanvoelt. Alsof ik in een Delvaux winkel sta en niet weet welke handtas ik zal kiezen. Over zoiets begin je toch niet te klagen.

En toch. Luxeprobleem.

Eind januari 2018 vertrok ik naar Australië met de aankondiging dat ik een jaar zou rondreizen. Toen mensen beweerden ‘dat ik zeker langer dan een jaar zou weg zijn’, was ik de eerste om dat stellig te ontkennen. Nu denk ik vooral ‘ik wil niet in de koude winter terugkomen’. Ook al heeft die ook zijn charmes.

Eind februari / begin maart. Dat lijkt mij haalbaar.

Na acht maanden Australië, een citytrip Singapore, twee weken Bali en momenteel een maand met Katrien in Vietnam, kent mijn inspiratie zijn eindpunt. Op 28 november is onze trip in Vietnam gedaan en trekt Katrien terug huiswaarts.

Geen idee waar ik dan naartoe ga.

Er zijn zoveel fantastische plaatsen op de wereld, maar ik kan niet kiezen. De eeuwige twijfelaar in mij steekt de kop op.

Hoewel ik een maand geleden nog melancholisch deed over Australië, heb ik nu het gevoel dat ik er alles wel zo’n beetje gezien heb. Voor zoverre je ooit álles kunt zien. Bovendien is het zo duur. Waarom niet goedkoop in Azië rondreizen? Drie euro betalen om een nachtje te slapen in een hotel bevalt me wel. 

Maar wil ik dat?
Damn. Wat wil ik eigenlijk?
Misschien moet ik mezelf afvragen: waar wil ik kerst en nieuw doorbrengen?

Ik ga wenen als een klein kind als Katrien vertrekt, dat weet ik nu al.
Na het bezoek van mijn mama en Frank, mijn drie vriendinnen in Bali en de rondreis met Katrien in Vietnam zal ik weer op mezelf aangewezen zijn. Niet dat ik alleen reizen ooit erg gevonden heb. Maar toch. Aanpassingsmodus even inzetten.

De ene dag denk ik van ‘ik doe eens zot’. Ik trek mijn stoute schoenen aan en vertrek naar een niet-traditionele bestemming. Zo ééntje die off the beaten track is. Maar dan kruipt die kleine verscholen angsthaas in mij naar boven en weet ik niet ofdat ik daar wel alleen naartoe wil.

Als backpacker weet je soms niet hoe je leven er binnen drie maand zal uitzien. Heel onvoorspelbaar en spannend.

De Delvaux winkel is een aantrekkelijke etalage van de Filippijnen, Bali, Cambodja, Maleisië en Laos. En die dure handtas van Nieuw-Zeeland staat ook nog te blinken.

To be continued…